povijest Vinarije Birin

Iako se tek nedavno pojavljuje na tržištu Vinarija Birin ima dugu povijest.
Generacijama se u našoj obitelji obrađivala zemlja s mediteranskim kulturama (maslina, smokva, vinova loza i višnja), a ono što smo nastavili i gdje se najbolje vidimo je vinogradarstvo i maslinarstvo.
Površine koje su obrađivane najviše su obuhvaćali vinogradi iz kojih je godinama dolazila kvalitetna sirovina. Najveći problem je bio što se iz tog grožđa vinari nisu izvlačili maksimalni potencijal, pa su vina često bila prosječna, rijetko kad izvrsna.
Posljednjih 15 godina podižemo kvalitetu vina koristeći stečena znanja i moderniju tehnologiju kako u podrumarstvu tako i u vinogradardstvu.
Paralelno smo pristupili sadnji novih vinograda i izgradnji nove vinarije koja zadovoljava sve uvjete za proizvodnju visoko kvalitetnih vina što su prepoznali naši kupci i partneri.
Zbog povećane potražnje naših vina na tržištu počinjemo surađivati s određenim brojem kooperanata koji pod našim nadzorom i savjetovanjem isporučuju Vinariji Birin kvalitetno grožde.
Danas u proizvodnji imamo 6 etiketa, ukupno proizvodnja je 20 tisuća litara godišnje iz kojih izlazi oko 25 000 butelji.